Diverse zaken bij het Jiujitsu

Boeken

Jiu jitsu do

Auteurs: Wim Boersma en Mario den Edel
Uitgeverij Elmar
ISBN: 9038903545
Prijs: ongeveer 20 euro

Dit is het standaardwerk over jiu-jitsu in Nederland.

Exameneisen Kyu t/m 1e dan

Auteurs: Mario den Edel & Rob Poleij
Uitgeverij Peche Melba Amsterdam
ISBN: 9789069310039
Prijs: 19,95 euro

Mario den Edel kreeg van de JJIF (Ju-Jitsu International Federation) opdracht om meer structuur te brengen in de kyu- en dangraden en deze zowel nationaal als internationaal meer vorm te geven. Samen met zijn sportvriend Rob Poleij is hij hiermee aan de slag gegaan. Het boek Jiu-Jitsu Do, exameneisen 5e kyu t/m 1e dan, behandelt de vernieuwde exameneisen.

Exameneisen 1e t/m 5e dan

Auteurs: Mario den Edel & Rob Poleij
Uitgeverij Peche Melba Amsterdam
ISBN: 9789069310077
Prijs: 29,95 euro

Dit door de JJIF en JBN gecertificeerd boek geeft u een goed inzicht van de vernieuwde eisen en vaardigheden voor JBN jiu-jitsu danexamens. Dit boek bevat voor elke dan graad de exameneisen per thema (verplicht per 1 september 2013). En alle uitleg over de kata’s: het EBo-No Kata, Ne Waza Kata, Goshin Jitsu No Kata en Kime No Kata. Alle technieken worden duidelijk gevisualiseerd. Per dan graad is gelijk duidelijk welke kennis al aanwezig moet zijn en waar de nieuwe lesstof uit bestaat.

Zwarte Band

Hier staat: udo-renmei-o

Letterlijk: judo associatie o

Die laatste 'o' staat voor 'oranda' oftewel de Japanse naam voor Nederland. (Japanners houden van afkortingen). Dus: Judo Federatie Nederland

Logo

logo jj-leiden

Ons logo door Walter gemaakt!

Gezondheid - fysiotherapie

Bij veilig en gezond trainen hoort een fit en gezond lichaam. Conditie doe je voor een deel op tijdens de lessen, maar hier ligt zeker niet het accent op. Wil je zelf je conditie verbeteren, moet je daar buiten de standaard jiu-jitsu-lessen aan werken.

Ga zorgvuldig om met blessures. Neem de tijd voor een goede revalidatie. Wacht hierbij niet te lang met het inschakelen van profesionele hulp. Fysiotherapie kan veel hulp bieden bij revalidatie bij blessures. Een verwijzing voor fysiotherapie gaat altijd via de huisarts.

Wij hebben zeer goede ervaringen met (Sport) Fysiotherapie Erik van Putten. Dit is de fysiotherapeut die in het Universitair Sportcentrum zit. Diverse jiu-jitsu-ka's hebben bij hem een succesvolle behandeling ondergaan!

JBN Lidmaatschap

Lid worden kan via de website van de JBN. Je moet je inschrijven bij Sportschool Aad van Polanen, aansluitnummer 4021. Dit kost 49,85 euro per jaar. Inschrijven kost 11,35 euro.